coboboblog

coboboblog

Frodo Mikkelsen

5 hurtige til kunsten/KUNSTNERPosted by coboboblog Tue, August 29, 2017 14:13:24


Mød multikunstneren FRODO MIKKELSEN – ham med kranier i guld, mexicanske ryttere og stærke farver i en enkel, street- og tag-inspireret stil.

Frodo er oprindelig graffitimaler og arbejder i dag primært med skulptur, maleri og grafik. Han er repræsenteret på adskillige nationale og internationale museer (f.eks. Aros og Metropolitan Museum of Art i New York) - fungerer af og til som kurator og er i det hele taget en driftig mand med mange udtryksformer og et imponerende udstillings-cv.

Han er helt sin egen – meget genkendelig som Frodo med sine Tags – og fra på lørdag kan han ses i gruppeudstillingen ”Sweet Darkness” i Ros Gallery.Jeg var nysgerrig på nogle ting i forbindelse med Frodos univers – her kan du læse hans svar:

1. På lørdag åbner udstillingen ”Sweet Darkness” hvor du sammen med 3 andre kunstnere udstiller værker. Hvad handler udstillingen om? Hvad skal vi se?

Jeg aftalte med galleriet, at jeg i samarbejde med dem skulle finde en lille flok kunstnere til en gruppeudstilling. Det blev til: Fie Norsker, Morten Hemmingsen Sørup, Jacob Dahlstrup Jensen og mig selv.
Udstillingen hedder ”Sweet Darkness” og med den vil vi prøve at vise vores tanker om et tema som alle har et forhold til på godt og ondt, mørket!
Så der vil være alt fra kranier og døds-temaer, til stemningsbilleder der tager os tilbage, til barndommen…

2. I dine meget farvestærke malerier har du for tiden mange westernagtige ryttere i sam- og modspil med dyr – hvad handler det om? Hvori ligger din fascination af ryttere? Og hvad med dine stærke, ofte brændte farver?

Jeg startede med at bruge rytteren/ cowboy`en til at opbygge en historie hvor jeg var rytteren, the lonely rider…
Det gør jeg stadig, sætter mig selv ind i en historie. Efterhånden er rytteren blevet en af mine mange figurer/ tags som jeg gentager igen og igen, folk skal ikke være i tvivl om at det er et Frodo billede de kigger på…

Og jeg elsker farver og det er kun blevet forstærket af rejser til Indien og Mexico (Det er også her Kranie historierne kommer fra) Er pt. i gang med en fotobog der handler om farver, hverdagens farver, dem man ikke lige ser, men som er over alt.! Beautiful Ugly Colors – Den udkommer til efteråret - så ja, ELSKER alle farver…


3. Kranierne! Du skaber dem i guld, sølv og keramik – og de er i dine malerier osv. Hvad udtrykker de for dig? (Skulls er jo også meget moderne for tiden i mode og interiør… men jeg ser dig ikke rigtig som en del af dette).

Kranie-moden kommer og går, jeg har nu altid været fascineret af dem. Det startede helt tilbage da jeg var barn, senere var det den mexicanske kranie kultur, de dødes dag, der gjorde indtryk… De barnlige kranier (sukker-kranier) og igen farverne! Med tiden er kranierne blevet et tag, lige som rytterne er det. Nu er det mere formen der er vigtig og ikke det at det er drengerøvs sejt…
Syntes egentligt også stadig at det er fantastisk, at lige meget hvor sur du er gennem livet, så smiler vi alle i døden…4. Når nu du oprindelig er normbrydende, fandenivoldsk graffitimaler er det nærliggende at spørge, om du stadig er det? Vil du noget af det samme? Provokere og overraske…

Jeg maler faktisk stadig graffiti, men holder disse to ”karrierer” adskilt, selv om jeg nok ikke kan skjule det i mine værker. Det grafiske udtryk og mit projekt med de genkendelige tags… er nok ikke så fandenivoldsk længere, men jeg arbejder stadig med temaer som nogen ser som stødende/ provokerende / morbide osv. – som feks. døden, miljøet og måden vi behandler hinanden på. Især mit døds/ kranie tema har det med at støde folk, men sælger jo ok godt, så helt galt kan det jo ikke være J5. Hvad synes du kunstens opgave er? Hvad er meningen i det hele for dig?

Kunstens opgave… Hmmm… svært! For mig er kunsten et must og noget jeg ikke kan leve uden og som jeg ved jeg er god til, så for mig er kunstens opgave, at den holder mig i live og at det/ den har lært mig at se!! Overordnet må det vel være at samle folk, at starte en samtale, at forarge og at gøre folk glade. Kunsten har 1000 opgaver…6. Har du nogle kunstneriske forbilleder? Er du fan af nogen?

Jeg har mange kunstneriske forbilleder, hvis jeg bare skal nævne et par stykker må det blive Henry Heerup og John Kørner, men er fan af virkelig mange og samler selv på kunst der stritter i mange retninger. Noget af det, jeg er gladest for i samlingen er blandt andet af de to førnævnte herrer men også værker af Tal R, David Shrigley, Fie Norsker og Alexander Tovborg betyder meget for mig….Har samlet på kunst siden mit første køb i start 90érne.


Frodo er ikke tilsluttet noget fast galleri pt. men har værker hos Jean-Francois Kaiser Gallerie i Strassburg og hos The Lodge Gallerie i New York.

Han arbejder pt. på nogle bestillingsopgaver, blandt andet et sølv kranie til Mocak (Museum of Contemporary art Krakow).


Frodo Mikkelsen er medlem af BKF og Danske Grafikere.

Se mere på www.frodomikkelsen.dk

Fernisering på gruppeudstillingen ”Sweet Darkness” i Ros Gallery på lørdag den 2/9 kl. 13-16.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.