coboboblog

coboboblog

Simon Buch Petersen

5 hurtige til kunsten/KUNSTNERPosted by coboboblog Tue, June 13, 2017 13:53:13


SIMON BUCH PETERSEN bliver nogle gange kaldt en ung, fremadstormende kunstner. Det tænkte jeg vi måtte se nærmere på – også fordi hans stil ikke så ofte optræder her på bloggen.
Hans kunst er stærkt ekspressiv, delvist figurativ, farverig og lidt vild...

Simon Buch Petersen bor og arbejder i Malmø og er aktuel på en udstilling i Tokyo.
Jeg stillede ham nogle spørgsmål:

1. De første gange jeg har set dine billeder syntes jeg de var helt abstrakte - måske endda kaotiske. Nu virker det som om du bevæger dig i mere figurativ retning - maler mere struktur ind. Er det rigtigt?

- Jeg bevæger mig mellem det figurative, abstrakte (kaotiske) og det makabre, men for det meste starter mine værker abstrakte. Mine tidlige værker var nok mest kaotiske, men er bygget så hver enkelt streg holder hele maleriet på plads, som et stort puslespil der står på højkant og kan vælte hvert øjeblik. Det sker stadig at jeg vender tilbage til den stil, men arbejder p.t. med det figurative og makabre.

2. Din anarkistiske, punkæstetiske og rå malemåde tænker jeg afspejler dig selv. Er det sådan du ser dig selv som person?

- Jeg har måske lidt den her ”dont give a fuck”- attitude men det afspejler nok mest mit alter ego.

3. Du skriver på din hjemmeside om din kunst at du er optaget af filosofisk og eksistentiel tænkning og maler dine refleksioner herover - kan du uddybe dette lidt?

- Som mennesker har vi en pligt til at tænke over vores tilstedeværelse i forhold til os selv og andre.

- Mennesket er skabt til og skaber de mest fantastiske ting, men desværre også det modsatte, derfor afspejler jeg dette i mine værker og veksler mellem det figurative og det abstrakt makabre, og jeg lytter til hvad mit sind (min underbevidsthed) vil jeg skal male. Hver dag bliver vi bombarderet af nye indtryk fra de ting der foregår omkring os, det bruger jeg som inspiration i mine værker.

4. Hvem er dine kunstneriske forbilleder? Og hvem/hvad fik dig til at vælge denne vej?

- Kunstneriske forbilleder – jeg synes Tal R, Basquiat, Erik A Frandsen samt Street Art er super fedt og der sker en spændende udvikling indenfor denne stilart i disse år (og jeg snakker ikke om Bansky!)

Hvorfor jeg valgte kunst? Kunsten valgte mig, jeg følger bare med på rejsen!

5. Hvad er livet for dig? Det synes som om dine billeder er tæt på det levede, sansede liv. Måske dit eget liv? Hvordan ser du livet? Livet som kunstner?

- Livet er kaotisk og forvirrende, fyldt med smukke oplevelser og det modsatte, det samme gælder for kunsten! Begge dele kan være rigtig svært at holde styr på og få til at lykkes, men når det sker er begge dele fantastisk.


Aktuel udstilling: Art Olympia 2017, Japan, 2017

“Dear simon buch petersen,

We are very pleased to inform you that your file #535696: I HAVE NO HOME has been selected to participate in the final round of Art Olympia Competition 2017 in Tokyo.

We collected 1717 artworks from 1037 artists from 81 countries over the world.

link til ART OLYMPIA: http://artolympia.jp/?controller=TopNewsEnglish&action=index

https://www.instagram.com/simonbuchpetersen/

https://twitter.com/artbysimonbuch

http://simonbuchpetersen.com/

  • Comments(0)//www.cobobo.dk/#post48