coboboblog

coboboblog

CLAY Keramikmuseum

UdstillingsanmeldelserPosted by coboboblog Sun, February 05, 2017 12:15:00


CLAY - HÅNDENS ARBEJDE - del 1:

I sidste uge besøgte jeg CLAY Keramikmuseum Danmark i Middelfart. Det var første gang jeg var der - og jeg blev overrasket over hvor interessant et sted det er! Således futtede jeg rundt i næsten 5 timer, afbrudt af frokost og kaffepause i den smukt beliggende café lige ud til Lillebælt og broerne.

Clay er nordens største museum for studio-keramik og med skiftende udstillinger året rundt kommer de godt rundt om såvel ældre som helt ny, moderne keramik. Jeg blev mindet om, hvor meget keramik kan, at det ikke kun er brunt stentøj i kluntede former, men derimod en helt verden af eksperimenter i glasurer, lertyper, formgivning og brænding. Noget af det er virkelig elegant og forfinet - og hypermoderne. Og andet er sjovt, provokerende, diskuterende..

Og så må man ikke glemme Royal Copenhagens donation af hele porcelænssamlingen, som Clay har katalogiseret og nu skabt udstillingsbetingelser for i det smukke "Skatkammer". Her kan man bla. se Flora Danica stel, mågestel og Alto keramik.

Kvaliteten er høj på Clay, både hvad angår valg af kunstnere, der udstilles, muséets formidling og de smukke rammer omkring keramikken.

Et besøg kan virkelig anbefales - som forfriskende modspil til den megen billedkunst, der udstilles rundt omkring.

I dette opslag viser jeg fotos fra:

- "Interpretations" - studerende fra Kunstakademiets Designskole giver forslag til nye designs hos Royal Copenhagen.

- "silica visions" afgangselever fra Nexø (KAKD kunsthåndværk/keramik) viser værker i nye materialer.

- Værker fra Clay's samling "Pragtstykker".

- + det løse

CLAY - HÅNDENS ARBEJDE - del 2.

Idag kan du se billeder fra særudstillingen "Slip fantasien løs" - den hidtil største præsentation af STEN LYKKE MADSENS (SLM) keramiske livsværk.

Når man træder ind i det store lokale er der overvældende meget at se på: Finurlige fabeldyr, keramikkvinder og alskens ting og sager.

Men det er sjovt - humoristisk og fandenivoldsk.

En mand, der har hygget sig med sit ler - og evnet at sætte fantasien fri!

Herudover var der en lille udstilling med Kenneth Marquart (KM) som laver nogle fede brændinger, og så besøgte jeg "Skatkammeret" med den formidable porcelæns- og keramik-samling fra Royal Copenhagen.

Som skrevet igår: Clay er virkelig et besøg værd - og sæt god tid af!
  • Comments(0)//www.cobobo.dk/#post45