coboboblog

coboboblog

Rasmus Bjørn

5 hurtige til kunsten/KUNSTNERPosted by coboboblog Sun, October 30, 2016 13:03:33


Maleren RASMUS BJØRN i ”5 hurtige til kunsten” – læs om hvordan tabet af mor, far og søster har påvirket hans liv og kunst og bragt melankolien ind i malerierne.

1. Hvordan er din vej ind i kunsten? Hvorfor blev du kunstner?

Kunsten har altid spillet en hovedrolle i mit liv. Min far var billedkunstner og som barn faldt jeg i søvn under sofabordet når kunstnervennerne sad og fandt nye løsninger på gamle spørgsmål. Jeg var altid i gang med at bygge ting og tegne, trykke og male. Så det var naturligt for mig at søge ind på kunstakademiet.

2. Du har to udtryk: Dine malerier og det mere streetart-agtige. Hvorfor det?

Måske skyldes det personlighedsspaltning. Jeg malede graffiti i 80'erne og lavede streetart i de første år efter akademiet. Så skete der en masse personlige forhold der gjorde at min kunst ændrede sig. Jeg mistede først min mor, så min søster og sidst min far til kræften. Det var så voldsomt at stå alene og jeg havde behov for at søge nye veje. Sådan opstod naturmalerierne. For halvandet år siden fik jeg selv kræft. Efter at jeg er kommet igennem og rask ud på den anden side, er de to forløb ved at samle sig og blive til et nyt udtryk. Det optager mig lige nu og det er voldsomt spændende at være i værkstedet for tiden. Det forvirrer mine gallerister, men jeg ved at det bliver rigtig spændende når det hele samler sig.


3. Hvad vil du gerne udtrykke med dine malerier?

Jeg ønsker ikke at formidle et egentligt budskab. Men mine værker kredser om det ensomme menneske. Alene eller blandt mennesker i den nordiske natur eller byrummet.

4. Dine farver kan virke feminine, lyse og pastelagtige… Hvad beskriver farveholdningen?

Farvevalget er styret af den stemning jeg søger når jeg maler. Mine værker besidder som oftest en melankoli og farverne vælger jeg for at understøtte mine motiver.


5. Hvad er det bedste råd du nogensinde har fået som kunstner?

Jeg har fået mange råd og gode ideer fra folk og fæ. Noget tager man med sig, andet glider ud. Én sagde at hvis du kan lade være med at lave kunst så gør det. Det er den hårdeste vej du kan gå. Erik A. Frandsen sagde engang til mig: Fem procent er talent, resten er hårdt arbejde.


Rasmus Bjørn kan følges på Instagram @rasbjorn  • Comments(0)//www.cobobo.dk/#post40