coboboblog

coboboblog

Mangler du én til at skrive tekst?

Mine indspark til kunstenPosted by coboboblog Fri, June 03, 2016 15:30:07

Mangler du TEKST? Som kunstskribent tilbyder jeg kunstnere, gallerier, tidsskrifter og andre aktører på kunstscenen at skrive, redigere eller læse korrektur på tekst til hjemmesider, Facebook, pjecer, bøger, præsentations- og udstillingsmateriale m.m.
Kort sagt: Alle de steder, du har brug for velskrevet, fejlfri tekst, forfattet af én, der har sat sig ind i dit emne eller din kunst, og som ved hvad det handler om!

Husk: En dårlig, klodset tekst, med stavefejl, klichéer eller meningsforstyrrende sprogbøffer kan ødelægge dit budskab!

Her et eksempel på min tekst til kunstneren Ole Aakjærs nye hjemmeside:

"Om kunstneren Ole Aakjær..
Ser man rundt i samtidskunsten møder man intet, der ligner Ole Aakjærs kunst. Med sin grafiske, særegne stil er han helt sin egen, men ikke kun det. Han dementerer ikke kvindens skønhed eller tiltrækningskraften i fortællingen om hendes liv, sætter den ikke ind i en anden kontekst, hvor den skal bruges til noget andet og skildrer heller ikke hendes seksualitet per se. Disse ærinder er ikke hans.

Der er simpelthen ingen distance eller ironi i Ole Aakjærs kvindeskildringer – de er ærlige portrætter af det, han ser i den enkelte kvinde. Og derfor står de så stærkt – de er nøgne og sårbare, og som regel mødes du af deres blik og tvinges til at forholde dig til deres historie. Der er intet, du skal vide på forhånd om hans kunst eller hans kvindeskikkelser, du skal bare se. Se kvinden.«

Af Connie Boe Boss
Psykolog og kunstblogger på coboboblog"
(Fra Oleaakjaer.dk)

Har du brug for min hjælp er du velkommen til at kontakte mig på tlf. 23711518 eller connie@familienboss.dk

  • Comments(0)//www.cobobo.dk/#post27

VOV AT GÅ PÅ GALLERI

Mine indspark til kunstenPosted by coboboblog Wed, March 23, 2016 13:00:50
VOV AT GÅ PÅ GALLERI!

Nogle gange kan det virke som om man ikke er velkommen på et galleri - almindelige mennesker føler sig nemt akavede og ´forkerte´i de hellige haller.
Man går ind ad døren til et ofte mennesketomt lokale, bevogtet af en enten overstrømmende, storsælgende eller køligt ignorerende galleriejer. Vil man købe noget? Ellers fis af!
Måske fordi nogle oplever ovennævnte at gallerierne i Danmark generelt er lidt dårligt besøgt. Folk tror simpelthen ikke de er velkomne, medmindre de kommer for at købe! (Udover til ferniseringen hvis de kender kunstneren).

Det er en skam - for der er SÅ mange fede oplevelser på gallerier. I ro og fred kan du fordybe dig i udstillingerne, uden den menneskemængde, der ofte er på messer osv.
Så vov det! Og drop forestillingen om at man kun må komme med penge på lommen - dårlig er den galleriejer, der giver sine besøgende denne oplevelse. Kunstnerne vil under alle omstændigheder gerne ses!

Til galleriejere:
Lad generelt folk "ose" i fred, så de ikke føler sig dumme, i fald de ikke ved så meget om kunst, hvis de falder i snak med dig. Eller spørg om de kender kunstneren, eller har lyst til at høre lidt.

Lad priser være synlige! Det er toppinligt at skulle rende og spørge hele tiden - for prisen betyder noget, så lad være at signalere at den ikke gør!

Dæmpet musik hjælper på følelsen af at turde trække vejret, hvis man er alene i lokalet.
Og hvad er der egentlig galt med at have kaffe eller andet stående?

Selv om folk går igen uden at købe betyder det ikke, at de ikke har sat pris på kunsten, de har set. Og måske køber de en anden gang, når de har set 15 af dine udstillinger og har dannet sig et overblik.

  • Comments(2)//www.cobobo.dk/#post5

Programerklæring

Mine indspark til kunstenPosted by coboboblog Tue, March 22, 2016 20:10:47
Uafhængig og fri!

Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg er min egen herre og at bloggens indhold udelukkende er udtryk for egne holdninger og meninger.

Jeg er uafhængig forstået på den måde, at jeg ikke er bundet af loyalitet overfor eller alliancer med hverken kunstnere, galleriejere eller andre kunstfolk.
Ingen betaler mig - jeg er min egen herre.

Jeg går frit omkring i verden, ser på kunst, læser om kunst og dyrker et stort kunstnetværk på Facebook og Instagram, og danner mig min egen mening om hvad jeg synes er godt og skidt.

Det er ikke vigtigt for mig om en kunstner er akademiuddannet eller autodidakt; kendt eller ukendt. Og det er ikke vigtigt for mig om det er et stort, dyrt galleri jeg skriver om, eller et lille, ukendt sted.

Hvis jeg begejstres, og synes, det jeg ser og oplever er godt, skriver jeg om det. Og jeg vælger de kunstnere til "5 hurtige til kunsten" som jeg selv godt kan lide og som jeg synes er værd at skrive om.

Al kunst er ikke lige godt - her må du nøjes med at lære den kunst, jeg synes er god, at kende..

Jeg tilstræber at skrive om samtidskunsten i hele landet. Men da jeg selv bor i Roskilde vil der jo nok være en overrepræsentation af kunst fra hovedstadsregionen. So be it.
Jeg tilstræber også at skrive om forskellige kunstarter, men der vil være en overrepræsentation af billedkunst. Dels fordi jeg selv er billedkunstner og fordi det er det, jeg ved mest om og er bedst til at bedømme.
OG jeg håber der vil være en nogenlunde kønsfordeling i omtalte kunstnere, uden at dette dog er noget, jeg går op i i sig selv.

Connie Boe Boss
  • Comments(0)//www.cobobo.dk/#post4